Vrtići

Pogledajte ko su ti: Zvechkajući vrtići!!!

Veliki broj roditelja nas svakodnevno pita za ovu opciju, ali nisu svi vrtići u mogućnosti da im to i obezbede, niti svi roditelji mogu da stignu da sa decom pohađaju naše radionice posle radnog vremena.
Zato smo mi pronašli rešenje!
Dovoljno je da minimum 6 roditelja dece iz jedne predškolske ustanove popuni ovaj zahtev, a na nama je sve ostalo. Stupićemo u kontakt sa Vašom predškolskom ustanovom i potrudićemo se da pomognemo organizaciji Zvechkalice za Vaše dete i ostale drugare iz vrtića u vreme kada deca inače tamo borave.
Zato brzo prosledite link i ostalim roditeljima!

Zašto je deci potrebna Zvechkalica?

Roditelji čija deca pohađaju časove Zvechkalice u vrtiću znaju da njihovo dete jednom nedeljno dobija kvalitetnu stimulaciju razvoja inteligencije, motorike, govora, socijalno-emotivnih sposobnosti uz oslobađanje kreativnosti, mašte i slobode izražavanja kroz ljubav, igru i zabavu. Bez zadavanja domaćih zadataka deci, roditelji uvek sami spontano primećuju naučene pesme i aktivnosti tokom igranja u kućnoj atmosferi i opažaju povećano interesovanje deteta za muziku, umetnost, priče i istraživanje. Svaka predškolska ustanova koja uključuje časove Zvechkalice u svoj program rada dobija dodatnu vrednost, jer roditeljima dokazuje da je kvalitetan razvoj deteta od velikog značaja samoj ustanovi, i da detetu pruža okruženje u kojem se razvijaju prave vrednosti i ljubav prema kulturi, umetnosti i muzici.

Šta se dešava na času Zvechkalice?

Svaki čas Zvechkalice u vrtiću ispunjen je velikim brojem pametnih i zabavnih muzičkih aktivnosti uz koje se dodatno razvija svest o sebi, grupi i okolini, te tako svako dete uči da pažljivo sluša i prati šta ono i drugi oko njega rade, analizira i donosi zaključke, uviđa važnost truda, navikava se na stalno učenje i otkrivanja novih sadržaja, raste mu samopouzdanje zbog svega savladanog i naučenog, počinje više da brine o drugima, deli, rasprema, pomaže i što je najvažnije od svega, ohrabruje se da samo kreativno stvara i smišlja. Svakog meseca obrađujemo novu temu kroz više pesama i instrumentalnih kompozicija uz koje učimo da sviramo instrumente u različitim ritmovima i na različite načine, vežbamo plesanje novih koreografija, učimo nove reči i tekstove pesama, sviramo muzičku priču na klaviru uz lični doživljaj i slobodne improvizacije i još mnogo toga.

Obavezne aktivnosti na svakom času:

– sviranje nekoliko različitih perkusivnih instrumenata,
– pevanje i vokalno razgibavanje,
– učenje recitacija, brojalica i stihova pesama,
– sviranje klavira,
– vežbanje improvizacija kroz muzičku priču,
– aktivno slušanje instrumentalne muzike raznovrsnih žanrova,
– učenje koreografija.

Ciljano razvijamo:

– čulo sluha,
– osećaj za ritam,
– osećaj za melodiju,
– aktivno slušanje,
– inteligenciju,
– govor,
– motoriku,
– koncentraciju,
– memoriju,
– logiku,
– empatiju,
– samopouzdanje,
– kreativno razmišljanje,
– analitičko razmišljanje i zaključivanje,
– interesovanje za otkrivanje i stvaranje,
– ljubav prema umetnosti,
– ljubav prema muzici,
– ljubav prema učenju i istraživanju.

I još usput vežbamo:

– strpljenje,
– poštovanje drugih i različitosti,
– prihvatanje sebe,
– pokazivanje ljubavi prema sebi i drugima,
– deljenje ideja,
– donošenje odluka,
– rešavanje problema u hodu,
– adaptiranje u novim situacijama,
– fleksibilan i otvoren um,
– čuvanje predmeta,
– raspremanje za sobom,
– marljivost i trud,
– veru u dobro.