9 PRAVILA ZVECHKALICE

Dragi roditelji,

Kako bi sve naše grupe složno i uspešno funkcionisale, neophodno je da se pridržavamo sledećih pravila:

1. Pažljivo pratimo svoje dete!

– Kako bi se svako dete osetilo bezbedno i prijatno na našim radionicama, veoma je važno da imate uspešnu komunikaciju sa Vašim detetom i da budno i aktivno pratite njegovo ponašanje, kako biste na vreme mogli da reagujete ako dolazi do situacija u kojima bi Vaše ili drugo dete slučajno bilo psihički ili fizički ugroženo.

2. Čuvamo inventar!

– Već treći put nam stižu opomene da su napravljena oštećenja na ukrasnim radovima u prostorijama, ili prosuta zemlja iz biljki. Zato Vas molim da povedete računa o tome šta deca diraju i da ih uvek na vreme usmerite ka drugim stvarima.

3. Tešimo se u miru!

– Sasvim je normalno i prirodno da se dete ponekad rasplače i uzbudi, ali Vas molim da zajedno pređete u sobicu pored, kako biste ga na miru izgrlili i utešili, i dete se opustilo u miru sa vama, dok se ne smiri. Na taj način pomažemo da se ni jedno drugo dete ne rasplače, kao i da se čas neometano nastavi.

4. Učimo da mislimo na druge!

– Od malena se trudimo da usadimo zdrave navike, zato je važno da i Vi podsećate decu da misle na ostalu decu oko sebe. Nežno ih podsećajte da čekaju na red, da ne zaklanjaju pogled drugima oko sebe, da ne uzimaju instrumente iz ruku druge dece, da ne bacaju instrumente i sl.

5. Čuvamo se virusa!

– Svi znamo da muzika ima isceliteljsko dejstvo, ali naravno, ne smemo dolaziti na čas ako imamo simptome virusa ili gripa. Kako ne bismo izlagali ostale drugare virusima, onda u vreme časa obavezno otvorite mejl sa materijalima i održite svoj privatni čas u svom domu.

6. Paparazzo potvrda!

– Molim Vas da pre objavljivanja bilo kakvih fotografija i snimaka sa časova na internetu i društvenim mrežama, prvo dobijete odobrenje od svakog roditelja čije je dete na slici.

7. Strogo muzička zona!

– Zbog efikasnosti celog časa, boljeg fokusa mališana, a i sticanja pravih navika, na čas se ne donose lični predmeti, igračke, kao ni hrana. Zato Vas molim da blagovremeno pre početka časa završite sa užinama i pićem izvan prostorija za rad.

8. Najava i potvrda dolaska!

– Zbog drugara koji su na listi čekanja za probne časove, ili upise, veoma nam je važno da znamo da li nam dolazite pred svaki čas. Zato sam pokrenula Viber grupe, pa je dovoljno samo da kliknete srce svaki put ako dolazite, a ja ću se oslanjati na taj broj i organizovati čas tako da nikada nemamo više od 8 dece u učionici.

9. Pratimo mejlove!

– Raspored ume povremeno da se menja (trudiću se minimalno), zato Vas molim da redovno proveravate mejlove i pratite poslednje informacije o rasporedu, i obratite pažnju ukoliko se planiraju neka preskakanja ili pauze.

Za sada toliko!

Vidimo se vrlo brzo!!!