Tim

Upoznajte naš tim!

Maja, Katarina i Luka vode svoje grupe u muzičkoj radionici Zvechkalica, dok svi zajedno učestvuju na svim većim dešavanjima i humanitarnim časovima.

Maja Bosnić

Maja je kompozitor i muzički pedagog iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa predškolskom decom. Doktorirala je kompoziciju na univerzitetu Goldsmiths u Londonu i stekla master diplomu iz muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Prve časove kompozicije imala je u Irskoj letnjoj školi kompozicije u Limeriku i na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu 2003. Zvanične studije kompozicije počela je u klasi prof. Milana Mihajlovića, a zatim nastavila u klasi prof. Rodžera Redgejta (Roger Redgate) na Univerzitetu Goldsmiths u Londonu, gde je i doktorirala 2015 godine. Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i multimedijalne projekte, i njene kompozicije su se do sada izvodile na festivalima savremene muzike širom sveta.
Godine 2010. osnovala je udruženje Zabuna za podsticanje stvaranja i razvoja savremene muzike, čiji projekti su izvođeni u Srbiji i Evropi uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Gete Instituta, Ministarstva kulture Republike Srbije i Evropske kulturne fondacije.
Godine 2015. pokrenula je prvi licencirani program za muzičku stimulaciju ranog razvoja kod beba i dece uzrasta od prvih dana do šest godina i od tada je posvećena njegovom radu. Maja je ponosna mama šetogodišnjeg dečaka i dve četvorogodišnje devojčice.

Katarina Gičić

Katarina je diplomirala muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,82. Paralelno sa osnovnim studijama završila je i srednju muzičku školu solo pevanja u SMŠ „Mokranjac“ u Beogradu. Poseduje veliko iskustvo u radu sa decom na različitim aspektima muzike: dečje horsko muziciranje, časovi klavira i solfeđa i različite muzičke radionice. Pored toga što vodi Zvechkalica muzičke radionice, radi i kao asistent hora Dečjeg kulturnog centra Beograd, i pohađa master studije iz muzičke pedagogije na Fakultetu  muzičke umetnosti u Beogradu. Dobitnik je mnogih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti solo pevanja. Svoje znanje i veštine usavršavala je na brojnim seminarima, forumima i masterklasovima. Pored muzičke pedagogije, bavi se i izvođaštvom: pevala je u brojnim horovima rodnog Leskovca, a kasnije i Beograda, nastupala je u mjuziklima ,,The Sound of Music” (u Omladinskom pozorištu,,Dadov” i UK ,,Vuk”,u Zagrebu i Sarajevu) i mjuziklu ,,Cats” (UK ,,Čukarica”). Takođe je učestvovala u izvođenju opere prof. dr Dimitrija Golemovića ,,Dečak koji se ničega nije bojao” , kao i brojnim koncertima nastupajući kao horista, solista ili u okviru kamernog muziciranja.

Luka Lazarević

Luka je diplomirani muzički pedagog, koji trenutno završava master studije muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, i radi kao demonstrator u nastavi na istom fakultetu. Do sada je predavao muzičku nastavu u osnovnim školama, nižim i srednjim muzičkim školama. Paralelno sa tim, uči solo pevanje i aktivan je član ansambla “Operetika”, hora „Braća Baruh” i hora „Obilić” pri AKUD „Branko Krsmanac”, kao i  nekadašnji član mnogih drugih horova sa kojima je i prisustvovao na raznim prestižnim takmičenjima kao što su: „Certamen Internacional de Habaneras y Polifonia”, Mokranjčevi dani i mnogim drugim. Kao mlad pijanista, učestvovao je na školskim kao i na internacionalnim takmičenjima iz klavira na kojima je osvajao prve, druge i treće nagrade i još uvek aktivno nastupa kao korepetitor i klavirski saradnik.