Tim

Upoznajte naš tim!

Jovana, Maja i Dunja vode svoje grupe u muzičkoj radionici Zvechkalica, dok sve zajedno učestvuju na svim većim dešavanjima, humanitarnim časovima i animacijama rođendana.

Jovana Stojić

Jovana je na master studijama dirigovanja na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Bojana Suđića. U istoj klasi završila je i osnovne studije dirigovanja sa prosečnom ocenom 9.93. Prethodno je pohađala srednju muzičku školu Josip Slavenski – teoretski i vokalno-instrumentalni odsek (klavir). Radila je kao asistent u više horova, (Beogradski Madrigalisti, Pevačko društvo Preobraženje pri Crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg) a od pre godinu dana radi samostalno kao dirigent u Crkvi sv. Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu. Pored hora za odrasle u narednom periodu planira da osnuje i crkveni hor za decu, jer od kada vodi Zvechkalica muzičke radionice, naročito uživa u pedagoškom radu sa najmlađima. Jedan od Jovaninih hobija je bavljanje savremenim plesom i vazdušnim akrobacijama, te zato povremeno učestvuje u radionicama organizacije Cirkusfera koja decu i mlade upoznaje sa različitim kreativnim sadržajima savremenog cirkusa i organizuje različite predstave i radionice za decu i odrasle.

Maja Bosnić

Maja je kompozitor i muzički pedagog iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa predškolskom decom. Doktorirala je kompoziciju na univerzitetu Goldsmiths u Londonu i stekla master diplomu iz muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Prve časove kompozicije imala je u Irskoj letnjoj školi kompozicije u Limeriku i na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu 2003. Zvanične studije kompozicije počela je u klasi prof. Milana Mihajlovića, a zatim nastavila u klasi prof. Rodžera Redgejta (Roger Redgate) na Univerzitetu Goldsmiths u Londonu, gde je i doktorirala 2015 godine. Piše muziku za različite ansamble, orkestre, elektroniku i multimedijalne projekte, i njene kompozicije su se do sada izvodile na festivalima kao što su: Darmstädter Ferienkurse 2018, Festival junger Künstler Bayreuth (Nemačka), International Youth Arts Festival and Composers Forum in London (Velika Britanija), Sites + Subjects in Plovdiv (Bugarska), Međunarodna tribina kompozitora, Aprilski susreti, KOMA, Music – Here & Now u Beogradu (Srbija).
Godine 2010. osnovala je udruženje Zabuna za podsticanje stvaranja i razvoja savremene muzike, čiji projekti su izvođeni u Srbiji i Evropi uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Gete Instituta, Ministarstva kulture Republike Srbije i Evropske kulturne fondacije.
Godine 2015. pokrenula je prvi licencirani program za muzičku stimulaciju ranog razvoja kod beba i dece uzrasta od prvih dana do šest godina i od tada je posvećena njegovom radu. Maja je ponosna mama petogodišnjeg dečaka i dve trogodišnje devojčice.

Dunja Savić

Dunja je student master studija Muzikologije na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Na istom odseku završila je i osnovne studije, a pre toga srednju muzičku školu Stevan Mokranjac u Požarevcu.  Do sada je bila moderator koncerta studenata uporednog klavira FMU u okviru Frankofonije, aktivno pevala u akademskom horu Collegium Musicum i bila korepetitor hora International Belgrade Singers. Tokom 2017. godine sa koleginicama je pokrenula časopis studenata muzikologije pod nazivom Musicum Impressum za koji i trenutno piše, a od ove godine je redovni član redakcije časopisa Kuš (Kulturno-umetnički špajz), gde objavljuje tekstove u muzičkoj rubrici. Pohađala je kurs glume Fokus (2015/2016. godina) i član je pesničkog udruženja Poezin (od 2016. godine).