Zvechkalica Online

Svakog utorka okupljamo se oko kućnih ekrana i održavamo Zvechkalica Online čas preko Zoom aplikacije (sva uputstva su dole, u nastavku).

Sa svakom potvrdom o uplati Online mesečne članarine (4 časa + materijali na mejl), stiže Vam e-mail sa linkovima za pristup času, kao i još jedan e-mail sa materijalima za rad kod kuće, odnosno tekstovi pesama, linkovi i audio fajlovi. Na kraju svakog časa stiže i WeTransfer link za preuzimanje snimka časa koji možete čuvati za uspomenu!
Ukoliko, tek danas uplaćujete, javite nam odmah kako biste dobili materijale pre časa.

Podešavanja i priprema za čas:

1. Instalirajte ZOOM aplikaciju/program na svoj uređaj (telefon, tablet, laptop, desktop kompjuter…)
https://zoom.us/download

2. Upoznajte program!
Pokrenite, na kratko, sami par meeting-a sa ukućanima (komjuter + telefon, ili 2 telefona i sl.) i isprobajte dugmiće i opcije na ekranu.
MIKROFON – Mute/Unmute: Veoma je važno da znate da locirate gde Vam je ova opcija (u donjem levom ćošku ekrana), jer ću Vas u toku časa par puta zamoliti da se mutirate, kada ne pevamo, kako se ne bi stvarao bespotreban šum sa 8 strana, dok ja pokušavam da Vam nešto pokažem. 
VIDEO – ON/OFF – u toku časa bih volela da su Vam svima kamere upaljene (Video: on), ali za slučaj da iz nekog razloga zatreba, nije loše da znate gde se gasi.
+
I ukoliko želite vizuelna uputstva:
Kratko video uputstvo na engleskom: https://youtu.be/yd59CPQjVaA?t=59
Duže i detaljnije video uputstvo na engleskom: https://www.youtube.com/watch?v=FnFSBjFvK2o

3. Jači zvučnik
Kako bi mališani imali dobar fokus na ono što objašnjavam i pokazujem, bilo bi super da me čujete glasnije nego što sami uređaji obično omogućavaju. Zato povežite uređaj na jači razglas kao što je bluetooth zvučnik, zvučnici za kompjuter, ili neko veće ozvučenje koje imate u kući.

4. Veći ekran
Ko je u mogućnosti i zna kako, neka poveže kompjuter za ekran TV-a, tako da mališani vide krupno i mene i ostale drugare.

5. Pripremite gradivo
Poslušajte sve materiijale za april i naučite tekstove (mislim na roditelje)! ;D

30 minuta pre početka časa:

Pobrinite se da mališani lepo ručkaju i imaju energije u sebi za čas.

15 minuta pre početka časa:

1. PRIPREMITE PROSTOR ZA RAD
-Instrumenti na dohvat ruke (kako da napravite zamene kod kuće pročitajte na https://zvechkalica.com/online/ ):

  • Zvečke (1 ili 2 zvečke sa drškom + 1 ili 2 jajaste zvečke, npr. pirinač u kutijici iz kinder jaja)
  • Par štapića (ili 2 kašike ili 2 flomastera)
  • Marame (lagane i prozirne, ili eventualno neka veća salveta)
  • Metalofon
  • Klavir

-Podijum za ples, koliko god da je mali, neka bude bezbedan i raščišćen, da ne dođe do saplitanja,
Uređaj preko kog se povezujemo neka je na dobrom mestu, tako da ne može da se obori, a da Vas sve dobro kadrira, tako da Vas lepo vidim!
-Ponudite mališanima vodu i odlazak do toaleta. 🙂 Ove stavke je dobro obaviti pre početka, kako kasnije ne biste izgubili deliće časa.

2. POVEŽITE SE
Kliknite na link za naš online meeting (gore, na početku mejla), a zatim kliknite 
na “Open Zoom Meeting” (PC) kada iskoči pitanje u gornjem delu browsera, ili “Launch Meeting”(telefon).
Meeting se otvara tačno u 18:00, pa budite ispred uređaja i spremni malo ranije, da bismo po otvaranju veze odmah poćeli!
Kliknite “Join with AUDIO” – veoma je važno da tokom povezivanja kliknete i pokrenete tu opciju, kako biste dali dozvolu da Vas svi čujemo tokom časa.

Pošaljite odluku o privatnosti

Ceo čas će se snimati za našu arhivu. Međutim, napraviću kratak video kolaž sa najslađim insertima i objaviti na društvenim mrežama.
Ukoliko ne želite da se Vi ili Vaše dete vidite na ovim snimcima, OBAVEZNO  mi pošaljite tu informaciju na e-mail, tako da Vaš prozor zamutim i sakrijem Vas na svim snimcima.