Vozila

VOZILA

Ne zaboravite da pročitate uputstva za online časove pre nego što počnete sa aktivnostima.

PASSWORD za sve snimke dobija se besplatno upitom na mejl: zvechkalica@gmail.com

POČINJE ČAS

Čas uvek počinjemo ritualnim zvečkanjem zvečkice za zagrevanje glasova, ruku, zvečki, uz opuštanje i upoznavanje:

Slušamo kompoziciju od zvukova starih lokomotiva i razvijamo svest o ritmu sveta oko nas! Pažljivo slušamo, igramo se i koristimo zvečke dok slušamo: Pierre Schaeffer (etude aux chemins de fer).

Sada, slušamo sporiju klasičnu kompoziciju i izvodimo teži motorički zadatak, uz praćenje karaktera kompozicije, zamišljanje brodića i igranje, slušamo: Maurice Racel – Une Barque sur L’Ocean.

Pripremamo se za zajedničko pevanje i sviranje štapićima! Pošto istražujemo razna vozila u ovoj mesečnoj temi, pevaćemo uz čuvenu pesmu “Put, put, putujemo” sa svima omiljenog kanala Pevaj sa Sandrom.

Uputstva za roditelje i zašto je važan razvoj stabilnog ritma:

Priprema i pevanje uz pratnju klavira:

Pošto ste videli, kako ja umem da koristim klavir dok pevamo pesmicu, vreme je da i mališani sviraju! Pričamo priču insipirisanu vozilima i pratimo uputstva:

Vreme je za ples i razmrdavanje celog tela! 

Zašto su koreografije toliko važne u ranom uzrastu?

Pogledajte objašnjenje  i ispratite detaljna uputstva za ples uz pesmu “We Know The Way” iz Diznijevog crtaća Moana. Posebno su prikazana uputstva za ples sa bebama, a posebno za ples sa malcima.

Sad kad ste sve naučili, hajde da zajedno zaplovimo sa Moanom!

Slede uputstva za još jednu koreografiju uz koju dodajemo i učenje teksta (roditelji prvi – daju primer, pa će deca lako uz njih!). U pitanju je pesma “Bicikl” moje omiljene dečje kompozitorke Vesne Veljković

Kada se umorimo od đuskanja, sedamo na pod, ili u neko toplo krilo, zamišljamo da je čamac u kom ćemo zajedno da pevamo uz tapšanje ili nešto za lupkanje (stabilan ritam)!

Završni pozdrav – ritualno zvonimo “Doviđenja!”

Pustite ovu prelepu Alkanovu Barkarolu da svira u pozadini i zagrlite se.

Hvala što ste se družili sa nama!

Pišite nam utiske:

Kako Vam se svideo čas? Koliko često ste vežbali? Kako su reagovali mališani i bebice? Koja Vam je omiljena aktivnost? Da li vidite dobre uticaje? Da li ste se lepo zabavili? Koje biste sledeće teme voleli da obradimo?

Pišite na zvechkalica@gmail.com!

Uskoro stižu online video materijali za još mnogo različitih tema, pa ne zaboravite da se upišete na našu mejling listu, ako želite da se upišete i zvečkate gde god da ste!