Muzika u detinjstvu

Časovi Zvečkalice (zvechkalica) ispunjeni su sviranjem, zvečkanjem, plesanjem i pevanjem poznatih i novih pesmica (pre svega na srpskom, a povremeno i nekom stranom jeziku), improvizovanjem i komponovanjem. Ono što je meni najzanimljivije je to što smo usmereni ka otkrivanju zvukova i dečijem stvaralaštvu. Da, da, i jako mali mališani umeju da komponuju i to ćemo da podstičemo i razvijamo.
Muzika je dokazano najbolji pokretač učenja i najbolji saveznik u roditeljstvu!
Dok se igramo i zabavljamo kroz otkrivanje muzike, instrumenata, zvukova i pokreta svašta se neprimetno dešava u bebećim i dečijim glavicama, telima i srcima.
GLAVICE su pune posla oko slušanja, otkrivanja, tumačenja, razumevanja, zaključivanja, praćenja, povezivanja, zamišljanja i izmišljanja, maštanja, improvizovanja, pamćenja, spajanja i kategorisanja informacija. Dok se TELO trudi da se pokreće onako kako glavice zamisle i razvija krupnu i finu motoriku uz marširanje, plesanje, ljuljanje, okretanje, lupanje, zveckanje i sviranje dirki klavira prstićima, na nekoliko različitih načina i pokreta.Tokom svega toga, SRCE uzbuđeno lupka prateći toliko utisaka, situacija, zvukova, ritmova, pesmica, maminog i tatinog toplog dodira i veselog osmeha.
Iz časa u čas, zajedno sve dublje ulazimo u uzbudljiv svet muzike koji čeka na mališane da ga osvoje i koriste celog života za sve svoje potrebe.

Muzika je bitan član porodice jer će uvek biti tu za naše mališane, da ih razume, prati njihovo raspoloženje i menja na bolje, inspiriše, pokreće, daje samopouzdanje, vraća veru u dobro i ljude i odvodi u čudesne nove svetove u njihovoj mašti, i zato nam je važno da je osvoje i razviju naviku da je koriste za sve svoje potrebe.Videćete, vremenom, mališani će razviti veliku ljubav prema muzici i umetnosti uopšte, osećaj za prave vrednosti, zavoleti učenje i istraživanje i uz sve to, razviti svoje sposobnosti, talente i veštine potrebne za njihovu srećnu i uspešnu budućnost.