Muzička radionica

ZA UPISNI FORMULAR KLIKNITE OVDE

Zvechkalica muzičke radionice su ispunjene pametnim i razvojno orijentisanim muzičkim aktivnostima putem kojih se kod beba (od prvih dana) i dece (do 6 godina), dodatno stimuliše razvoj motorike, govora, memorije, logike, koordinacije i kompletnih kognitivnih sposobnosti.
Sve to se odvija kroz zabavno slušanje, sviranje, plesanje i pevanje u društvu roditelja i ostalih drugara iz grupe!
Svakog meseca se obrađuje druga tema i vežba komplet od 7 različitih muzičkih aktivnosti, koje se zajednički prolaze na časovima.


Mesečna članarina = 2800rsd
-4 časa od 45 minuta
-materijali za rad kod kuće na e-mail (tesktovi pesama, linkovi i audio fajlovi)
Popunite ovaj kratak upisni formular i vidimo se brzo!
Čekamo Vas!


Lokacije:
-Terazije
-Tašmajdan
-Voždovac
-Novi Beograd
+
-Online
-Za decu sa smetnjama u razvoju

Zvechkalica je muzički pedagoški studio za pametne i kreativne muzičke aktivnosti za bebe i decu uzrasta od prvih dana do šest godina. Naša muzička radionica organizuje časove ispunjene zabavnim aktivnostima kojim bebe i deca vežbaju slušanje, sviranje, plesanje, pevanje, a kod nešto starijih sa posebnim fokusom na komponovanje. U brižnoj i veseloj atmosferi glavice se pune informacijama i mnogobrojnim doživljajima tako da se istovremeno podstiče kreativnost i stimuliše intelektualan i emotivan razvoj. Nekoliko puta godišnje organizujemo javne časove na kojima se izvode dečije kompozicije nastale na časovima i gledaju video projekcije zanimljivih trenutaka sa časova.

Časovi za bebe (0-12m) ispunjeni su pametnim i zabavnim muzičkim aktivnostima kojim bebe upoznaju svet oko sebe, stimulišu mozak, bude čula i postavljaju osnove za razvoj velikog spektra veština u budućnosti. U brižnoj i veseloj atmosferi telo i glavice se stimulišu, pune informacijama i mnogobrojnim doživljajima tako da se istovremeno podstiče kreativnost i stimuliše intelektualan i emotivan razvoj.

Časovi za malce (1-3 god) ispunjeni su sviranjem, zvečkanjem, plesanjem i pevanjem poznatih i novih pesmica (pre svega na srpskom, a povremeno i nekom stranom jeziku), improvizovanjem i komponovanjem. Ono što je meni najzanimljivije je to što smo usmereni ka otkrivanju zvukova i dečijem stvaralaštvu. Da, da, i jako mali mališani umeju da komponuju i to ćemo da podstičemo i razvijamo.

Muzika je dokazano najbolji pokretač učenja i najbolji saveznik u roditeljstvu!
Dok se igramo i zabavljamo kroz otkrivanje muzike, instrumenata, zvukova i pokreta svašta se neprimetno dešava u bebećim i dečijim glavicama, telima i srcima.

GLAVICE su pune posla oko slušanja, otkrivanja, tumačenja, razumevanja, zaključivanja, praćenja, povezivanja, zamišljanja i izmišljanja, maštanja, improvizovanja, pamćenja, spajanja i kategorisanja informacija.

Dok se TELO trudi da se pokreće onako kako glavice zamisle i razvija krupnu i finu motoriku uz marširanje, plesanje, ljuljanje, okretanje, lupanje, zveckanje i sviranje dirki klavira prstićima, na nekoliko različitih načina i pokreta.

Tokom svega toga, SRCE uzbuđeno lupka prateći toliko utisaka, situacija, zvukova, ritmova, pesmica, maminog i tatinog toplog dodira i veselog osmeha.

Iz časa u čas, zajedno sve dublje ulazimo u uzbudljiv svet muzike koji čeka na mališane da ga osvoje i koriste celog života za sve svoje potrebe.

Muzika je bitan član porodice jer će uvek biti tu za naše mališane, da ih razume, prati njihovo raspoloženje i menja na bolje, inspiriše, pokreće, daje samopouzdanje, vraća veru u dobro i ljude i odvodi u čudesne nove svetove u njihovoj mašti, i zato nam je važno da je osvoje i razviju naviku da je koriste za sve svoje potrebe.

Videćete, vremenom, mališani će razviti veliku ljubav prema muzici i umetnosti uopšte, osećaj za prave vrednosti, zavoleti učenje i istraživanje i uz sve to, razviti svoje sposobnosti, talente i veštine potrebne za njihovu srećnu i uspešnu budućnost.

DECI BEZ RODITELJA ❤

Trudimo se da organizujemo posebne muzičke radionice za decu bez roditelja, koje imaju za cilj da se dodatno pomogne njihovom kvalitetnom rastu i razvoju uz srećne i vesele trenutke. Želimo da im pomognemo da kroz muziku razviju svoje sposobnosti i veštine koje će im pomoći da zavole školu i učenje, da imaju mentalnu emotivnu podršku kakva im je potrebna, samopouzdanje, veru u svet i ljude, uz radosne i tople trenutke koje će pamtiti čitav život. Naše radionice organizovaćemo u domu Dragutin Filipović Juca, a kako Zvechkalicine grupe budu rasle i pretvarale se u pravu malu školu, tako će i deca bez roditelja moći češće da pohađaju pametne muzičke radionice, jer će deo redovnih prihoda odlaziti za pokrivanje troškova njihove organizacije.

Maja Bosnić je kompozitor i muzički pedagog iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa predškolskom decom. Doktorirala je kompoziciju na univerzitetu Goldsmiths u Londonu i stekla Master iz muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Godine 2015. pokrenula je prvi licencirani program za muzičku stimulaciju ranog razvoja kod beba i dece uzrasta od prvih dana do šest godina i od tada je posvećena njegovom radu. Maja je ponosna mama četvorogodišnjeg dečaka i dve dvogodišnje devojčice.